Se portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de snitele, acoperite cu un celo
Se portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de snitele, acoperite cu un celofan, pentru a nu rupe carnea.
Bucatile obtinute se sectioneaza pe lung, fara a ajunge in margine,cu varful unui cutit ascutit, formand niste portofele in bucatile de piept.
Ardeiul kapie se prajeste intreg in ulei, apoi se curata de pielita, fiecare ardei curatat se taie pe lung in doua bucati, indepartandu-se cotoarele si semintele.
In putin ulei de masline se caleste foarte putin ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica si usturoiul felit subtire, apoi se adauga si ciupercile curatate si feliate.
Se amesteca usor pana se inmoaie bine apoi se adauga si maslinele feliate, se potriveste de sare si piper, se opreste focul si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.
In fiecare portofel se introduce cate o jumatate de ardei prajit apoi se indeasa umplutura de ciuperci si se prinde cu grija cu cate doua scobitori fiecare gura de portofel, astfel incat sa nu curga.
Portofelele incarcate si sigilate se condimenteaza pe ambele parti cu amestec de condimente uscate, se sareaza si se pipereaza cu un praf de piper cu gust de lamaie, apoi se ung pe fiecare parte cu mustar usor picant si se lasa cateva minute sa se condimenteze (cca 30 min).
Fiecare portofel astfel condimentat se tavaleste bune prin pesmet auriu granulat si apoi se prajeste in ulei incins, la foc potrivit.
Se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei, apoi se servesc cu salata de sezon.
-Bucatile de carne mai subtiri care ne-au ramas de la piepturi, se intind bine cu ciocanul de snitele si cu ele, carpim "gaurelele facute din greseala la portofele.
-Dupa ce s-au tavalit portofelele prin pesmet,eu le mai las cca 5 -10 minute, pentru a se inmuia putin pesmetul granulat si apoi le prajesc, astfel pesmetul nu pocneste si nu se arde.
Pofta buna!
Reteta Portofele din piept de pui a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete cu piept de pui gasiti aici:
Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,
Ruladele din pulpe de pui,
Rulouri de pui pane la cuptor
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii