Porcut la cuptor

Taiem ceapa rondele, o dam cu sare si o punem la calit in ulei impreuna cu usturoiu intreg (catei) sa prinda o culoare aramie. Separat intr-un bol tai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Porcut la cuptor

Ingrediente

  • 400 gr ceafa de porc
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • rozmarin
  • cimbru
  • rosii cherry
  • 1 ardei iute
  • busuioc verde
  • ulei de masline
  • vin rosu
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem ceapa rondele, o dam cu sare si o punem la calit in ulei impreuna cu usturoiu intreg (catei) sa prinda o culoare aramie.

Separat intr-un bol taiem carnea cubulete si o asezonam cu cimbru, proaspat daca avem, busuioc, sare si piper, ulei de masline. Putem sa adaugam si niste otet de orez daca avem.

Ceapa si usturoiul calite le asezam pe fundul unui vas. Am folosit un vas de lut, cu capac, luat din bulgaria, tare bun. Peste asezam carnea si prin carne punem ardeiul iute taiat in doua. Deasupra asezam doua crengute de rozmarin si presaram rosiile cherry.

Acoperim cu vin, punem capacul si dam vasul la cuptor cam 40 de minute pana la o ora. Cu 20 mnute inainte scoatem capacul.
Pofta buna!

Reteta Porcut la cuptor a fost propusa de mcvic pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de porc gasiti aici:

Rulada din carne de porc,

Rulade de porc,

Rulada cu carne tocata si legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tavalita glazurata de post
2
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Fursecuri cale
3
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
4
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
5
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia