a) Chifle: 1. Se amesteca ingredientele pentru chifla, dizolvati inainte drojdia in apa calduta. 2. Bila rezultata se da la frigider pentru 2-3 ore, i
a) Chifle:
1. Se amesteca ingredientele pentru chifla, dizolvati inainte drojdia in apa calduta.
2. Bila rezultata se da la frigider pentru 2-3 ore, intr-un vas uns cu ulei si acoperita cu o folie unsa si ea.
3. Se aseaza aluatul pe planul de lucru uns cu ulei si se framanta usor pentru a scoate aerul din el.
4. Se imparte aluatul in 6 pana la 8 bile de dimensiune egala.
5. Bilele se aplatizeaza si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.
6. In cuptorul abia incalzit (40 de grade), alaturi de un recipient cu apa calda, se introduce tava cu chifle.
7. Se lasa sa creasca jumatate de ora.
8. Se pensuleaza suprafata cu lapte, se presara cu susan (sau cu ce va place).
9. Se reintroduc in cuptorul rece (sau abia caldut). Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 210 grade. Se coc 30-35 minute.
10. Se lasa sa se racoreasca, apoi se vor consuma cu pljeskavica.
b) Chiftelele de carne;:
1. Ceapa se caleste cu o lingura de ule;
2. Carnea, ceapa calita, usturoiul, condimentele se aseaza intr-un vas;
3. Se framanta, eventual se malaxeaza in robot, pana simtim ca a devenit compozitia ferma .
4. Se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
5. In acest timp am pregatit o maioneza, un sos de rosii (busuioc, un catel de usturoi, zahar, sare, oregano, busuioc, bulion de casa si o lingura de amidon), o salata de varza.
6. Am curatat si taiat cartofi pentru prajit.
7. Bila de carne scoasa de la frigider se imparte in atatea bile egale cate chifle avem, apoi se aplatizeaza, cu mainile unse cu ulei, pana la o grosime de 2-3 mm (nu se va rupe) si se prajesc in tigaie teflonata sau pe gratar.
8. Exista doua optiuni de prezentare a acestei chifle sarbesti, ambele perfect valabile - una e cea de fast food, in chifla, cealalta e cu garniturile montate pe farfurie.
Reteta propusa de Lauralaurentiu
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDelicioasa, bineinteles! :)
Prajitura cu ricotta si caise
Comentarii