Placinta de pui cu legume la oala este o reteta culinara de mancare deosebita, usor de facut, cu multe legume, ce va fi pe placul intregii familii.
In primul rand se prepara aluatul:
Pune faina si arpagicul intr-un bol. Adauga untul rece taiat cubulete si amesteca cu varful degetelor pana obtii niste faramituri. Adauga branza si amesteca in continuare. Intr-un alt bol mixeaza ouale cu 5 linguri de smantana. Adauga amestecul de oua peste cel de faina, putin pe rand, amestecand cu o furculita pana cand aluatul se leaga. Adauga si cealalta lingura de smantana daca e necesar. Impacheteaza aluatul in folie alimentara si da-l la frigider.
Pune untul si uleiul impreuna intr-o tigaie, la foc mediu, adauga pieptul de pui si soteaza-l pana cand isi schimba culoarea, nu trebuie gatit de tot. Scoate-l apoi si pune-l deoparte intr-un bol. In aceeasi tigaie soteaza morcovii, telina si ciupercile pentru 5 minute. Scoate si legumele si pune-le deoparte, apoi adauga in acest bol si ceapa tocata si mazarea si amesteca.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Aseaza amestecul de pui si legume in forme individuale sau intr-o oala mare, unsa cu putin unt. Scoate aluatu-l din frigider intinde-l intr-un cerc cu diametrul putin mai mare decat oala in care ai pus puiul.
Aseaza capacul deasupra vasului si apasa bine cu degetele pe margine. Taie aluatul in exces si foloseste mainile sau furculita sa faci o bordura decorativa.
Din marginile care ti-au ramas poti sa tai diferite forme decorative pe care sa le asezi deasupra capacului de aluat. Unge aluatul cu ou batut, si fa 3 crestaturi cu un cutit in mijlocul capacului.
Da la cuptor pentru 25-30 de minute pana cand aluatul este auriu.
Serveste placinta cu pui si legume la oala cu sos de smantana.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii