Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora . Umplutura: Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva
Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora .
Umplutura:
Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva minute. Se adauga si ciupercile din borcan care au fost scurse si se calesc impreuna. Se ia cratita deoparte si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, un pic de boia, vegeta si marar proaspat din gradina. Ouale se bat ca la omleta, se adauga faina si se amesteca cu carnea bine de tot. Dupa ce aluatul s-a dospit, intindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presara o lingura cu gris. Punem compozitia de carne si o intindem pe toata suprafata foii si rulam din ambele capete spre mijloc, apoi se taie in doua pe latime si se pun una langa alta intr-o tava unsa cu ulei.
Se unge placinta cu ulei deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste, la mine a durat 35 de minute. Intre timp, se bat doua oua intregi cu o lingura de iaurt si un varf cutit sare, iar cand placinta este coapta, se scoate, se pune oul peste placinta si se mai da 10 minute la cuptor. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se poate intoarce pe un platou.
Se serveste calda sau rece. Alte retete culinare recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoCeva usor, de mic dejun.
Quesadilla cu crema de branza si emmentaler Delaco
Comentarii