Placinta cu carne si ciuperci

Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora . Umplutura: Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Placinta cu carne si ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • o cana apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 700g carne tocata
  • un borcanel de ciuperci champignon taiate
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 2 lingura ulei
  • 1lingura faina
  • condimente

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora .

Umplutura:

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa taiata marunt, se adauga carnea si se calesc cateva minute. Se adauga si ciupercile din borcan care au fost scurse si se calesc impreuna. Se ia cratita deoparte si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, un pic de boia, vegeta si marar proaspat din gradina. Ouale se bat ca la omleta, se adauga faina si se amesteca cu carnea bine de tot. Dupa ce aluatul s-a dospit, intindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presara o lingura cu gris. Punem compozitia de carne si o intindem pe toata suprafata foii si rulam din ambele capete spre mijloc, apoi se taie in doua pe latime si se pun una langa alta intr-o tava unsa cu ulei.

Se unge placinta cu ulei deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste, la mine a durat 35 de minute. Intre timp, se bat doua oua intregi cu o lingura de iaurt si un varf cutit sare, iar cand placinta este coapta, se scoate, se pune oul peste placinta si se mai da 10 minute la cuptor. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se poate intoarce pe un platou.


Se serveste calda sau rece. Alte retete culinare recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Quesadilla cu crema de branza si emmentaler Delaco
Bucataras.RO

Quesadilla cu crema de branza si emmentaler Delaco

Ceva usor, de mic dejun.

Quesadilla cu crema de branza si emmentaler Delaco
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide