Se face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si se pipereaza dupa gust,
Se face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si se pipereaza dupa gust, iar cand este gata, se pun peste ea felii subtiri de friptura.
Orezul se alege si se spala in mai multe ape, se fierbe cu jumatate de litru de supa de zarzavat. Cand este bine fiert, se sareaza si se condimenteaza cu nucsoara sau cu boabe de piper, se lasa sa scada bine si se imparte in doua : jumatate din pilaf se pune pe fundul unei forme unse cu unt. Peste pilaf se asaza ciulamaua cu feliile de carne Se acopera cu restul de orez, se adauga peste amestec o ceasca mica de supa de zarzavat si se introduce forma in cuptorul cald, pentru o jumatate de ora.
Mancarea se serveste calda, taiata felii potrivit de groase.
Alte mancaruri care contin carne:
Tocanita de porc
Tochitura de pui
Chiftele
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAceastă rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Comentarii