Piftie, racituri moldovenesti

Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa. se fierb la foc mic

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Piftie, racituri moldovenesti

Ingrediente

  • 3 aripi de curcan-cca 1 kg de carne
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • usturoi

Mod de preparare

Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa.

se fierb la foc mic, se aduna spuma si cand scade zeama la jumatate se scot si se lasa la racit.

Eu nu pun morcovul in racitura decat ptr gustul supei, voi puteti sa-l lasati.

Cat se raceste carnea, se curata usturoiul. eu am pus 2 capatani mai mici, aici intra in ecuatie gustul fiecaruia.

Usturoiul se preseaza direct in oala cu zeama si cu acest prilej se potriveste si de sare, daca mai trebuie. cu cat sta mai mult usturoiul in zeama, cu-atat e gustul mai pregnant.

Eu l-am tinut vreo 20min, timp in care am tot vanturat zeama si-am dezosat carnea.

Am aranjat-o in vasele in care se va pune racitura la prins.

La final se strecoara zeama si se adauga peste carne.

Se pune la frigider peste noapte. Daca nu se prinde, a doua zi se toarna iar zeama in oala, se incalzeste bine si se adauga gelatina.
Pofta buna!

Reteta Piftie, racituri moldovenesti a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro

Alte retete de piftie gasiti aici:

Piftie de porc,

Piftie de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Pariziene cu pere
Bucataras.RO

Pariziene cu pere

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea...

Pariziene cu pere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide