Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa. se fierb la foc mic
Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa.
se fierb la foc mic, se aduna spuma si cand scade zeama la jumatate se scot si se lasa la racit.
Eu nu pun morcovul in racitura decat ptr gustul supei, voi puteti sa-l lasati.
Cat se raceste carnea, se curata usturoiul. eu am pus 2 capatani mai mici, aici intra in ecuatie gustul fiecaruia.
Usturoiul se preseaza direct in oala cu zeama si cu acest prilej se potriveste si de sare, daca mai trebuie. cu cat sta mai mult usturoiul in zeama, cu-atat e gustul mai pregnant.
Eu l-am tinut vreo 20min, timp in care am tot vanturat zeama si-am dezosat carnea.
Am aranjat-o in vasele in care se va pune racitura la prins.
La final se strecoara zeama si se adauga peste carne.
Se pune la frigider peste noapte. Daca nu se prinde, a doua zi se toarna iar zeama in oala, se incalzeste bine si se adauga gelatina.
Pofta buna!
Reteta Piftie, racituri moldovenesti a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro
Alte retete de piftie gasiti aici:
Piftie de porc,
Piftie de porc
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzLe-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea...
Pariziene cu pere
Comentarii