Piftie cu ciuperci

Curatati, spalati si opariti picioarele de porc, dupa care puneti-le la fiert intr-un vas mai mare, cu 5 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 picioare de porc
  • 500 g ciuperci
  • 6-8 catei mari de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • sare
  • 4-5 foi de gelatina

Mod de preparare

Curatati, spalati si opariti picioarele de porc, dupa care puneti-le la fiert intr-un vas mai mare, cu 5 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, micsorati focul si cu o spumiera adunati cu grija spuma.

Adaugati morcovii intregi si lasati vasul sa clocoteasca la

foc domol pana cand lichidul scade suficient, iar carnea se desprinde de pe oase.

Pasati usturoiul (prin aparatul special), puneti-l intr-o strecuratoare deasa peste un strat simplu de tifon. Adaugati in lichid gelatina topita, apoi vanturati-l prin strecuratoarea cu usturoi cat timp este cald.

Separat, curatati, spalati ciupercile si puneti-le la fiert intr-un vas cu 1/4 l de apa pana cand aceasta aproape s-a evaporat.

Ungeti cu foarte putin ulei cateva castroane ori forme diferite, puneti in acestea felii de morcov, ciuperci si carnea foarte bine fiarta si turnati lichidul, acoperind bine totul.

Dati piftia la rece sa se inchege si cand o aduceti la masa, rasturnati fiecare portie pe platou.

Daca v-a ramas gelatina inchegata (aspic), tocati-o fin si decorati platoul, inviorati platoul cu frunze de patrunjel verde.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
2
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
3
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
4
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia