Piept de vitel umplut

Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare. Se taie carnea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg carne de vitel
  • un catel usturoi
  • o lingura pesmet
  • o ceapa tocata
  • unt
  • o lingurita de vin alb
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 1 ou
  • sorici
  • grasime
  • zeama de carne

Mod de preparare

Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare. Se taie carnea pe laturi, astfel ca sa-i dam o forma dreapta, de vreo 30 cm, lungime, pe 20 cm, latime. Se introduce un cutit ascutit in partea mai lunga a pieptului, despartind carne in doua, astfel sa se formeze un fel de buzunar, lasand de celelalte trei parti carnea netaiata pe o distanta de 2 cm. Carnea taiata de pe margini, la care se mai adauga putina carne de vaca, cat sa se ajunga la 400 gr. de tocatura, si se trece prin masina de tocat. Castronul in care se va pregati umplutura, se freaca bine cu un catel de usturoi taiat in doua. Se pune carnea, o lingura plina de pesmet fin pisat, o ceapa tocata si trasa in unt, vin alb, sare, piper, putina frunza tocata de patrunjel si un ou. Se mesteca totul bine, se umple pieptul si se coase apoi cu 2-3 impunsaturi. Se apasa putin pe dinafara, astfel ca sa fie asezata umplutura. Se aseaza pe fundul unei cratite cateva bucati de sorici, cu partea groasa spre fundul cratitei, iar deasupra felii de ceapa. Se unge pieptul cu putina grasime, se aseaza in cratita, se acopera, se da la cuptor la foc potrivit. Cand totul incepe sa se rumeneasca, se pune apa sau zeama de carne, sa ajunga pana la jumatatea carnii. Se tine sa fiarba inabusit 2 ore. Cand e aproape gata, se unge cu zeama din cratita si se mai lasa putin sa capete culoare.
Se scot atele, se taie dupa ce s-a racorit putin, se serveste cu sosul din cratita scurs de grasime si cu garnitura de macaroane sau piure de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Salata de cruditati
2
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
3
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
4
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia