Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

Un gust minunat si parfumat, iar aceasta combinatie este mai mult decat grozava!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • sare
  • piper
  • 2 gutui
  • 20 g unt
  • 1 lg miere
  • 20 ml apa
  • 1 lgt gem de afine

Mod de preparare

Se curata gutuile de coaja si casuta semintelor, apoi se feliaza in bucati potrivit de groase. Se pun intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Eu am avut un piept de rata de tara, cu tot cu os, asa ca l-am taiat in doua pe langa os, obtinand 2 bucati de piept. Nu a fost foarte mare dar suficient pentru 3 persoane.

Se asaza bucata cu partea cu piele in sus. Se cresteaza cu un cutit bine ascutit, formand un grilaj. Se pune o tigaie pe foc sa se incinga, fara ulei. Se asaza bucatile de carne cu pielea in jos si se lasa 3 minute, apoi se intorc pe partea cealalta si se lasa tot 3 minute.

Se pun bucatile de carne intr-un vas de yena si se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade C, pe ventilatie pentru 8 minute. Se scoate vasul si se acopera timp de 2 minute pentru a se odihni.

Cat timp sta la cuptor, in tigaia in care s-a prajit carnea, se pune untul la topit si mierea. Se asaza feliile de gutui, se lasa putin sa se inmoaie, se intorc pe partea cealalta apoi se toarna 20 ml apa si se acopera tigaia pentru 5 minute.

Se asaza pe farfurii feliile de gutui (nu toate) iar peste celelalte se pune o lgt de gem de afine si se amesteca. Se mai lasa putin pe foc pana mai scade lichidul si se coloreaza restul de gutui.

Intre timp, carnea se taie felii si se asaza pe farfurii. Se condimenteaza cu sare si piper. Alaturi de ele se pun si gutuile colorate si se stropesc usor cu sosul format in tigaie.

Se serveste imediat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce