Piept de pui umplut cu rizotto

Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o crati

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Piept de pui umplut cu rizotto

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • 4 jumatati de piept de pui
  • fara os si piele
  • 150 de grame de orez cu bobul rotund
  • 600 de ml. de supa de pui
  • 200 de grame de ciuperci crude
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 60 ml. de bulion de rosii consistent
  • 2-3 linguri de parmezan razuit
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat
  • 30 de ml. ulei de masline
  • 2 linguri de faina integrala
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o craticioara.

Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu.

Se adauga ciupercile spalate si taiate lamele, se amesteca si se reduce focul.

Se calesc sub capac timp de 3-4 minute. Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte si cand da in clocot se adauga orezul.

Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert si ceea ce este in vas capata un aspect cremos.

Se trage de pe foc, se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat si parmezanul.

Se amesteca pana la omogenizare, se potriveste gustul cu sare si piper, se acopera si se lasa sa se raceasca.

Se bat jumatatile de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare snitel astfel pregatit se aseaza cate 2-3 linguri din rizotto-ul racit.

Se acopera umplutura cu marginile snitelului, formand rulouri care se fixeaza cu scobitor.

Se tavalesc rulorile prin faina.

Se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie incapatoare si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile. Se intorc cu grija, pana ce se rumenesc frumos

Se toarna in tigaie 250 de ml. de apa fierbinte (sau supa de pui), se reduce focul si se fierb rulourile sub capac timp de 15-20 de minute:

Cand mancarea este gata, sosul trebuie sa fie scazut iar scobitorile sa iasa cu usurinta din bucatile de carne:

Se scot scobitorile si se servesc rulourile calde, alaturi de o garnitura la alegere, eu am optat pentru un sote de ciuperci cu smantana si rizotto-ul ramas presarat cu parmezan (mi-a rezultat mai mult decat a intrat in bucatile de piept de pui).
Pofta buna!

Reteta Piept de pui umplut cu rizotto a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,

Ruladele din pulpe de pui,

Rulouri de pui pane la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert rulada cu crema de mure
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de mure

Desert rulada cu crema de mure
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide