Pieptul de pui umplut cu ciuperci este o mancare consistenta si foarte aromata. Se poate servi alaturi de diferite garnituri, iar reteta e simpla.
Umplutura:
Se incinge tigaia, se pun o jumatate de lingura de ulei de masline si o jumatate de nuca de unt la topit. (de restul mai avem nevoie mai tarziu). Doi catei de usturoi intregi dar crestati, aromatizeaza uleiul pana devin aramii, apoi se scot si se calesc prazul, ardeiul, un sfert de felie de lamaie murata si trei-patru ciuperci tocate marunt. Dupa ce s-au sotat legumele, se deglaseaza cu vin, se asteapta pana se evapora si incepe sa sfaraie din nou, se asezoneaza cu sare pier, se stinge focul si se amesteca cu branza maruntita. Se trage deoparte.
Intre timp se incalzeste cuptorul.
Pieptul de pui se spala bine si se sterge cu prosoape de bucatarie curate. Cu un cutit ascutit cu lama subtire se taie un buzunar de-a lungul muschiului. Pe o tava joasa sau vas jena, se aseaza folia de aluminiu desfacuta si de acum se poate lucra pe ea. Pieptul de pui se freaca cu miezul moale de la lamaia murata si unge cu ulei de masline. Se asezoneaza cu piper alb si sare marina. Daca ati avut lamaie murata nu mai e cazul sa sarati, deoarece e suficient.
Pe folie se face un parter din ciupercute taiate in felii subtiri de 3 mm, o frunza de salvie, o crenguta de rozmarin si bucati din coaja lamaiei mnurate. Se stropeste cu un pic de untdelemn. Se aseaza pieptul, se umple cu compozitia, se acopera cu cealalta crenguta de rozmarin , frunzulita de salvie, feliute de ciuperci si cateva felii subtiri de unt. Se inchide folia peste pui se introduce in cuptorul preincalzit la foc mare. Dupa cinci minute se reduce temperatura la jumatate si se coace circa 40 de minute.
Daca il doriti rumen se desface cu grija folia se recupereaza sosul din staniol pe o farfurie pastrata la cald si se lasa descoperit la cuptor sa se rumeneasca.
Am servit cu rucola si cu miez moale de paine alba pe post de recuperator de sos. Vinul servit ar trebui sa fie alb demisec, usor si cu arome fructale. Pofta buna! Reteta Piept de pui umplut cu ciuperci a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii