Piept de pui marinat, umplut cu mozzarella

Portii
2
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui marinat, umplut cu mozzarella

Ingrediente

  • piept de pui – 1 piept mare
  • mozzarella gourmet – 4 felii
  • usturoi – 2 catei
  • cimbru – 2 crengute
  • vin rosu demisec – 50 ml
  • ulei de masline – 2 linguri
  • unt – 10 g
  • sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• taie pieptul de pui pe jumatate (pe grosime), apoi fiecare bucata in 2 – ar trebui sa aveti 4 bucati subtiri de piept de pui
• pune bucatile de pui in caserola de marinare rapida FoodSaver, adauga uleiul, sumacul, sarea si piperul
• amesteca bine si inchide caserola, activeaza functia de vidare a aparatului de vidare FoodSaver si marineaza, apoi lasa caserola la frigider pentru 15-20 de minute, pentru ca aromele sa se intensifice
• scoate toate bucatile de piept de pui din caserola si pune-le pe un tocator
• aplica o folie de plastic deasupra
• bate-le putin cu ajutorul unui ciocan de carne
• pune pe 2 felii de piept de pui cate 2 felii de mozzarella, apoi inchide-le bine cu celelalte 2 felii de piept de pui
• incinge uleiul intr-o tigaie si adauga usturoiul si cimbrul
• lasa-le acolo cat sa aromatizezi uleiul si apoi scoate-le
• pune pieptul de pui si prajeste-l pana devine auriu pe ambele parti
• stinge cu vinul si lasa-l sa se reduca
• adauga apoi untul si potriveste de sare si piper
• pune apoi tigaia in cuptorul incins in prealabil la 180⁰C pentru cca 5 minute
• savureaza apoi un piept de pui umplut, suculent, al carui gust usor acrisor de la sumac se imbina perfect cu mozzarella din interior.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce