Piept de pui la cuptor cu cartofi si vin

Acceasta reteta de piept de pui la cuptor, poate fi preparata si cu un pui intreg. Cartofii si morcovii aduc un plus de aroma, impreuna bineinteles cu vinul.

Complexitate
redusa
Piept de pui la cuptor cu cartofi si vin

Ingrediente

  • 4 piepti de pui sau 1 pui intreg transat si dezosat
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri unt nesarat
  • 4 buc praz (doar partea alba)
  • o ceapa mica tocata
  • 4 morcovi taiati in jumatate pe lungime
  • 1 cana vin alb (riesling)
  • 2 linguri patrinjel tocat
  • cartofi albi (mici sau taiati in jumatate)
  • 1 cana smantana
  • suc proaspat de lamaie dupa gust

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Spala puiul si maseaza-l cu sarea si piperul negru. Incalzeste uleiul impreuna cu 1 lingura de unt intr-o tavita potrivita pentru cuptor, la foc mediu, adauga carnea de pui si prajeste-o pe ambele parti cate 10 minute pe fiecare parte. Transfera carnea pe o farfurie.

Toarna grasimea din tava, pune celelalte 2 linguri de unt ramase si prajeste prazul si ceapa la foc mic spre mediu, amestecand ocazional pana cand devin aurii, aproximativ 5-7 minute. Adauga puiul, cu partea cu piele in sus, morcovii si vinul si fierbe pana cand cantitatea de lichid scade la jumatate, 3-4 minute. Acopera tavita, si da-o la cuptor pentru 20-25 de minute. Daca lichidul scade foarte tare poti sa mai adaugi apa.

Intre timp curata cartofii de coaja si fierbe-i in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert amesteca-i cu patrunjelul tocat si amesteca bine.

Scoate puiul de la cuptor, aduga smantana, sare, piper si suc de lamaie dupa gust, amesteca bine, dupa care adauga si cartofii.

 


Pieptul de pui cu cartofi in vin la cuptor, reprezinta o masa completa si consistenta, servindu-se calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia