Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
600 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

Ingrediente

  • Piept de pui in sos de rosii si usturoi:
  • 2 piepti de pui (1,2 kg)
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 7 linguri ulei
  • 500 ml apa
  • 1 conserva de 400 g de rosii intregi, fara piele
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de busuioc verde
  • o crenguta de rozmarin verde
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura de zahar
  • 3 fire de patrunjel verde
  • Mamaliga:
  • 2 l apa
  • 4 linguri ulei
  • doua lingurite sare
  • 450 g malai

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se da cu sare. Se pune ulei intr-un wok, se adauga carnea, apoi aceasta se presara cu boiaua de ardei, se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand scade toata apa. Se lasa carnea sa se prajeasca putin, dupa care rosiile din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a se obtine o pasta. Aceasta se adauga peste carne impreuna cu piperul, foaia de dafin, busuiocul, rozmarinul si 200 ml apa si se mai lasa la fiert, pana cand sosul se leaga. Se opreste focul, se adauga zaharul (doar daca rosiile au fost acrisoare) si se lasa mancarea sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si patrunjelul verde spalat si tocat. 

Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se amesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, amestecand din cand in cand. Este gata atunci cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna intr-un vas umezit cu apa rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia