Piept de pui in crusta de alune

pentru concurs retete de primavara Pieptul de pui gatit un pic mai sotisficat,colorat si foarte ,foarte gustos!!!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Piept de pui in crusta de alune

Ingrediente

  • un piept mare de Aripi de pui
  • un ardei kapia rosu
  • ,200 g alune de padure,
  • ,200 g alune de padure,
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingurita legume deshidratate fara sare
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb
  • cateva bo0abe de piper negru
  • ,2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Pieptul s[palat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus ,se sareaza,pipereaza si condimenteaza apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu.Se strange cu grija,dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.Se aseaza cu scobitorile in tavita apoi se cresteaza in 4-5 locuri,pe lungime,crestaturi usoare,fara a ajunge la ardeiul dinn interior.Se stropeste cu uleiul de masline apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se adauga in tavita si paharelul de vin alb,boabele de piper,foile de dafin,un pic de sare apoi se acoper cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor,udandul cu zeama din tava din cand in candDupa ce s-a rumenit se imbraca pieptul cu felii de branza topita sau cascaval,se da din nou 2-3 minute in cuptor,se scoate si se presara deasupra miezul de alune prajit un pic inante si maruntit.Se lasa sa se raceasca un pic,se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia