Piept de pui gratinat

1. Se taie puiul bucati se condimenteaza, sareaza si se trage putin in tigaie, de preferabil in tigaia de teflon, fara ulei. Nu trebuie sa fie prea fa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Piept de pui gratinat

Ingrediente

  • 4 oua
  • piept de pui
  • 300ml sos alb (dau reteta mai jos)
  • unt
  • piure de cartofi (am folosit 2 cartofi maricei)
  • cascaval
  • condimente (eu am folosit curry ca i-mi place la carnea de pui)
  • sare

Mod de preparare

1. Se taie puiul bucati se condimenteaza, sareaza si se trage putin in tigaie, de preferabil in tigaia de teflon, fara ulei. Nu trebuie sa fie prea facut, ca se ma baga apoi in cuptor. Se poate si fierbe dar parca mai bun este putin prajit.

2. Piureul se amesteca cu 2 oua putin cascaval si sare.

3. Se unge un vas de iena cu unt si e toana in el piureul. Deasupra se pun bucatile de pui.

4. Sosul alb se amesteca cu restul de oua.

5. Se toarna in vasul de iena iar deasupra se pune cascavalul ramas si cateva bucati de unt.

6. Se baga la cuptor aproximativ 30 de minute, pana prinde culoare deasupra.

Sosul alb (am facut 500ml dar nu am folosit tot):

40gr unt,

50gr faina,

500 ml supa.

Se topeste untul fara a se incinge tare, se adauga faina, se mesteca pana se inglobeaza (NU se prajeste) si apoi se pune supa calduta putin cate putin amestecandu-se.

Pentru supa. Este interesant sa ai asa ceva in casa. Pentru asta se cumpara oase de pui si se fierb simple sau cu ceva legume. Se strecoara, si apoi eu pun zeama in pungute si la congelator. Se foloseste cand e nevoie.


Gratinul se serveste cald, eventual cu o salata.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Pizza rapida pe lipie libaneza
Bucataras.RO

Pizza rapida pe lipie libaneza

M-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...

Pizza rapida pe lipie libaneza
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide