Piept de pui cu rosii si mozzarella la cuptor

Pieptul de pui cu rosii si mozzarella la cuptor este o mancare delicioasa si usoara, pentru care aveti nevoie doar de o tava de copt :). Pieptul de pui ramane fraged si aromat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui cu rosii si mozzarella la cuptor

Ingrediente

  • - 50 ml ulei de masline
  • - un catel de usturoi
  • dat pe razatoare
  • - 350 gr rosii cherry sau prunisoare
  • - 1
  • 5 lingurite oregano uscat
  • - un varf de cutit paprika iute
  • - 4 piepti de pui dezosati si dezpielitati (cam 180 gr fiecare)
  • - 300 gr branza Parmigiano-Reggiano
  • rasa
  • - 150 gr mozzarella proaspata
  • taiata felii subtiri
  • - o mana de frunze rupte de patrunjel sau busuioc
  •  

Mod de preparare

Stiu ca sunteti familiarizate cu puiul a la Parmigiana, insa aici va propun un mod simplificat de preparare a acestei retete deosebit de gustoase, pentru care va este necesara doar o tava de copt si ingredientele de mai sus :).

Incingeti cuptorul la 250 grade Celsius (500F). Intr-un castron mic, amestecati uleiul, usturoiul si jumatate de lingurita de sare. Puneti 2 linguri din acest amestec in alt castronel, la care adaugati rosiile, oregano si paprika.

Bateti usor pieptii de pui si ungeti cu restul de ulei amestecat cu usturoi.

Puneti 250 gr parmezan ras pe o farfurie mare si treceti o singura parte din fiecare piept prin branza. Asezati pieptii pe o tava de copt, cu partea data prin branza in sus. Puneti rosiile in aceeasi tava si introduceti-o la cuptor pentru 10 minute.

Scoateti tava, asezati feliile de mozzarella peste pui si dati din nou la cuptor pana se topeste branza.

Puneti rosiile peste pui, presarati parmezanul ramas si patrunjelul, apoi serviti (insotit sau nu de garnitura pe care o doriti).

Reteta de piept de pui cu rosii si mozzarella la cuptor a fost propusa de Guvi pe forum culinar.


Serviti pieptul de pui cu rosii si mozzarella cat inca este cald si mozzarella topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de castraveti cu smantana
2
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Tort cu frisca si fructe
4
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Sufleu de dovlecel cu legume
5
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia