Piept de pui cu lapte si lamaie

Piept de pui cu lapte si lamaie este o reteta cu carne mai putin obisnuita prin alaturarea de lapte si lamaie, insa rezultatul este o mancare foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta cu pui aveti nevoie de piept de pui, 3 catei de usturoi, lamaie, lapte, sare, piper, condimente, rozmarin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Piept de pui cu lapte si lamaie

Ingrediente

  • piept de pui
  • 3 catei de usturoi
  • lamaie
  • lapte
  • sare
  • piper
  • condimente
  • rozmarin.

Mod de preparare

Pieptul de pui condimentat cu piper si ceva ierburi amestec uscate, se pune intr-o tava de tuci unsa cu un pic de ulei. Deasupra am taiat vreo 3 catei de usturoi si i-am impartit uniform peste bucatile de carne. Am adaugat cateva feliute de lamaie. Astfel pregatita carnea am innecat-o in lapte. Intre timp cuptorul meu se incingea la 375 F, asa ca am asezat frumusel tava inauntru si am lasat-o acolo pentru 20 de minute. Cu lingura am luat din tava din sosul format, arata cam branzos ca nu are deloc gust de branza si am pus peste carne si am adaugat pe fiecare bucata cate o crenguta de rozmarin. Am pus iar in cuptor pentru alte 20 de minute si iar am scos-o afara sa dau pe carne cu sosul. Am mai avut rabdare inca vreo 10 minute si cand am decis ca e de ajuns uite cam asa era ca si in imagine.


Am servit-o cu o salata de cartofi pregatita cu ceapa verde si dreasa cu un sos format dintr-o jumate de pahar de apa, zeama de la o jumate de lamaie, sare si piper.
Reteta Piept de pui cu lapte si lamaie a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro
Alte retete cu piept de pui gasiti aici:
Piept de pui cu ghiveci de orez si legume,
Piept de pui in stil italian,
Escalopini de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Musaca cu dovlecei
Bucataras.RO

Musaca cu dovlecei

Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.

Musaca cu dovlecei
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide