Piept de pui cu ciuperci prajite

Cele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii. Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit pentru 5 – 6 minute,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 200 g ciuperci de padure
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri unt/margarina
  • O legatura mare de patrunjel verde
  • 4 bucati mai mici de piept de pui
  • Sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 100 ml vin alb sec
  • Cateva frunze de salata

Mod de preparare

Cele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii.

Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit pentru 5 – 6 minute, fara capac, pe foc iute. Se potriveste gustul cu sare, piper, se ia vasul de pe foc, se amesteca cu patrunjel verde tocat marunt, se tine la cald, sub capac.

Pieptul de pui se dezoseaza, se scoate pielea, se clateste, se zvanta. Se freaca cu sare, piper proaspat macinat, apoi se tavaleste prin faina, se scutura de faina in exces. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pune carnea la foc moderat, fara capac, si se rumeneste pe amandoua partile, cate 5 minute, se toarna vinul si se mai fierbe 5 minute la foc iute.

Se scoate carnea din tigaie, 4 jumatati de piept se lasa intregi, 4 se taie in felii oblice si se aranjeaza pe platou incalzit, in forma l lor initiala. Ciupercile prajite se pun de jur-imprejur, se stropesc cu sosul de pe friptura strecurat, se orneaza cu frunze de salata.

Se pot servi cu urmatoarele garnituri: pireu de cartofi, crochete, polenta (mamaliga), riribizi. Alte retete ciuperci recomandate

Ciulama de ciuperci

Ciuperci smantana

Ciuperci tocanita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide