Piept de fazan umplut cu spanac si ficat de gasca

1.Din oasele de pe pulpele de fazan preparam un sos. Se fierb pana scade lichidul la jumatate. Se taie marginile feliilor de ficat si le punem deopart

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 4 persoane: 4 piepti de fazan
  • 4 pulpe de fazan
  • 4 felii de ficat de gasca de un deget de groase
  • 1 prapure mare de porc
  • 8 foi de spanac
  • putin oparite
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • cateva boabe de ienupar
  • 1 lingura de ciuperci taiate marunt
  • 450g. cartofi curatati
  • 300g.varza creata
  • chimen
  • nucsoara
  • un soric de porc

Mod de preparare

1.Din oasele de pe pulpele de fazan preparam un sos. Se fierb pana scade lichidul la jumatate. Se taie marginile feliilor de ficat si le punem deoparte. Inainte de a servi preparatul, aceste bucati se transforma in piure si se amesteca cu sosul si 3 boabe de ienupar, dar nu se fierbe.

2. Se fierbe cartofii pentru piure. Varza se curata si se fierbe impreuna cu soricul si chimenul, in kukta, timp de 20 minute. Apoi se pune in blender si se transforma in pireu. Cand pireul de cartofi este gata, se amesteca cu pireul de varza, cu nucsoara dupa gust si se sareaza.

3.Carnea de pe pulpele de fazan se trece prin masina de tocat impreuna cu boabe de ienupar. Se sareaza, pipereaza si se amesteca bine. Se adauga ciupercile. Se imparte compozitia in patru. .Pe patru folii unse cu ulei punem compozitia in grosime de 3mm. Peste se aranjeaza pieptii de pui, sarati si piperati. Peste pieptii de pui se pune foi de spanac, oparite foarte putin in apa clocotita si feliile de ficat de gasca. Se ruleaza cele 4 mici rulade si se inveleste pe fiecare in foile de spanac ramase si prapure de porc. Intr-o tigaie fierbinte, se frige ruladele pe toate partile pana cand se rumeneste prapurele de porc.

4.Dupa 12 minute de fript, se ia de pe foc si se pune in cuptorul preincalzit ,la 60*C, si se frige pana carnea este patrunsa.
La servire, pe farfurie se pune, mai intai, sosul, apoi pireul de cartofi cu varza si peste se aseaza ruladele taiate felii mai grosute. Se serveste un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Pariziene cu pere
Bucataras.RO

Pariziene cu pere

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea...

Pariziene cu pere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide