Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate din rondele, la mijloc.
Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate din rondele, la mijloc. Se pune peste fiecare rondea intreaga de aluat, un inel de aluat, dupa care se preseaza usor cu podul palmei. Se pun apoi la copt, intr-o tava, in cuptorul cald, circa 15-20 de minute. Separat, se taie pieptul de curcan in cubulete si se calesc in 50 gr unt, pana se rumenes usor. Se adauga usturoiul tocat marunt, sare si piper. Se topeste in alta tigaie untul, se adauga faina, dupa care se stinge cu laptele si vinul alb. Se amesteca continuu, pana la ingrosare compozitia. Se adauga in sosul de faina branza gorgonzola, frecata cu galbenusurile, dupa care se potriveste de sare si piper. Se lasa la fiert inc aun minut, apoi se adauga bucatile de piept de curcan. Se acopera totul cu un capac si se fierbe 2-3 minute, la foc mic. Se scoate aluatul din cuptor, dupa ce s-a rumenit si se pune in interiorul fiecarei forme cate 2-3 lingurite din amestecul de carne/ Se pune din nou tava in cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Mancarea se serveste calda, cu putin sos de faina si gorgonzola turnata deasupra.
Alte retete culinare:
Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor Placinta cu carne
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeReteta de paste cu somon si rosii a fost rezultatul inspiratiei de moment cu ce am avut prin frigider. Pastele au iesit...
Reteta de paste cu somon si rosii
Comentarii