Piept de curcan cu conopida

Pieptul de curcan cu conopida la cuptor este o mancare delicioasa si consistenta, potrivita pentru a scoate in valoare conopida.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Piept de curcan cu conopida

Ingrediente

  • 500 g piept de curcan
  • 1 conopida mare
  • 2-3 linguri de smantana
  • 2-3 linguri de iaurt
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • 50 g pesmet
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 2-3 fire de cimbru proaspat – daca nu aveti
  • puneti cimbru uscat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pieptul de curcan se curata de pieliti (daca are), se spala rapid sub jet de apa rece si se taie cubulete, peste care presaram cate un praf de sare si piper.

Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Intr-o oala se pune apa cu un praf de sare si se pune pe foc. Cand apa fierbe, se pune si conopida si se mai lasa inca 10 minute. Printr-o strecuratoare trecem conopida si o lasam apoi sa se scurga cateva minute.

Intr-un vas se pun smantana, iaurtul, oul si cascavalul taiat bucati. Se presara cate un praf de sare si piper si se amesteca bine toate.

Punem ulei de masline intr-un vas sau o tava pe care o vom da la cuptor. Apoi se pune pieptul de curcan, peste care punem conopida, iar apoi turnam compozitia cu smantana. La sfarsit presaram pesmet pe toata suprafata.
Vasul se da la cuptor la foc mediu cam 50-60 minute, pana cand carnea este facuta.

Se scoate, se presara cimbru proaspat si se lasa putin sa se raceasca.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Pieptul de curcan cu conopida la cuptor se serveste cald, ca atare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia