Piept de curca umplut cu prune uscate

1.Se ia pieptul de curca, se condimenteaza cu condimentele specifice, din comert si i se face un orificiu, care se largeste ca un saculet sau ca un bu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de curca (500g.)
  • 250g. prune uscate
  • sare
  • piper alb
  • 4 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie(cc.2 lingurite)
  • 3linguri +5 linguri vin rosu
  • 1 manunchi de patrunjel verde
  • sucul de la o lamaie
  • 100g. unt
  • 200ml. apa
  • 4 pere
  • condimente pentru carne de curca

Mod de preparare

1.Se ia pieptul de curca, se condimenteaza cu condimentele specifice, din comert si i se face un orificiu, care se largeste ca un saculet sau ca un buzunar. Se umple cu prunele uscate care au fiert cc. 5 minute.

2.Peste pieptul de curca se pun suc de lamaie, piper alb, apoi se aseaza intr-o folie. Se pune intr-un vas, impreuna cu 3 linguri de vin rosu si 100g. unt. Se adauga un pahar cu apa. Se tine la cuptor 35-45 minute.

3.Separat, se pun perele la fiert, dupa ce au fost curatate de coaja si seminte si taiate in sferturi, in 200ml. apa 5 linguri de vin rosu, coaja de lamaie, 4 linguri zahar si sucul de la o lamaie. Se fierb timp de 5 minute.

4.Pieptul de curca se scoate din cuptor, se indeparteaza folia si se mai tine in cuptor inca 15 minute pana se rumeneste bine.

Observatii: Acest preparat mai poate fi servit cu garnitura de mere umplute.Se taie un capat de la mere, iar celalalt se cresteaza.Se scoate miezul.Se pun merele in apa cu suc de lamaie si se fierb 5 minute. Se umplu merele cu gem de afine sau cu piure de castane.
Se feliaza si se serveste cu piure de cartofi, perele fierte in vin si se garniseste cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia