Pide este o delicioasa tarta cu carne, altfel. Doar dupa felul cum arata iti dai seama ca sunt foarte bune.
M-am inspirat de pe net, din mai multe poze si retete si am intrebat pe pagina mea de facebook cei care au gustat un pide adevarat.
La acest preparat mi-ar fi de folos oricare dintre mixerele de mana, pentru a marunti ceapa, patrunjelul si ardeiul.
Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.
Umplutura: Ceapa si ardeiul gras se taie marunt cu robotul si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Adaugam si patrunjel proaspat tocat.
Aluatul se desparte in 4 bucati si intindem fiecare bucata. Adaugam umplutura la mijloc si ridicam putin marginile, iar capetele le indoim. Se unge marginea cu iaurt si se baga la cuptorul preincalzit. Se tin la cuptor pana incepe sa se rumeneasca marginea si carnea este facuta.
Pide se serveste cu patrunjel proaspat, eventual si cu felii de lamaie.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciO prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...
Prajitura cu mascarpone si zmeuraReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii