Perisoare de vitel cu legume si smantana

Perisoare de vitel cu legume si smantana sunt un fel de mancare satios si gustos si o buna alternativa la ciorba clasica de perisoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Perisoare de vitel cu legume si smantana

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • pulpa de vitel
  • un ou
  • 2-3 linguri de orez
  • sare si oregano
  • Pentru sos:
  • ceapa
  • morcov
  • ardei gras
  • dovlecel

Mod de preparare

Pentru perisoare am tocat o bucata de pulpa de vitel, am amestecat-o cu un ou, 2-3 linguri de orez, sare si oregano. Le-am pus la fiert in apa clocotita, putin sarata. Au fost gata cam in 45 de minute.

Pentru sos am calit - inabusit o ceapa in putin ulei, apoi am adaugat morcov si ardei gras. Dupa ce s-au muiat am pus doua pahare cu apa si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Am zis ca merge bine si ceva dovlecel, asa ca a aterizat si el frumos in sos.

Dupa ce toate legumele au fiert am adaugat 250 grame de smantana si ceva verdeata. Cand a clocotit sosul am adaugat perisoarele fierbinti, am mai lasat un minut si am inchis focul. Cantitatea de sos depinde de moftul fiecaruia, dar nu uitati ca perisoarele absorb din sos destul de mult.


Perisoarele de vitel cu legume si smantana se por servi cu verdeata proaspata tocata deasupra.

Reteta de perisoare de vitel cu legume si smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forumul Culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia