Se dau cepele si cartoful prin masina de tocat si se amesteca cu verdeata tocata marunt, sare, piper si carnea tocata. Amestecul se omogenizeaza si s
Se dau cepele si cartoful prin masina de tocat si se amesteca cu verdeata tocata marunt, sare, piper si carnea tocata. Amestecul se omogenizeaza si se fac din el perisoare potrivit de mari, care se pun sa fiarba in apa clocotita. Se lucreaza cu mana umeda, pentru ca perisoarele sa nu se desfaca. Cand se pun sa fiarba, se micsoreaza focul. Cand se ridica deasupra apei, se scot cu o lingura de supa si se pun intr-un vas, se acopera cu o cana de smantana, si se fierb incet pe marginea plitei un sfert de ora. Se iau de pe foc si se presara deasupra verdeata tocata marunt.
Se servesc calde, cu paine proaspata.
Alte retete:
Ciorba de perisoare
Ciorba taraneasca
Ciorba radauteana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAceastă rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Comentarii