Perisoare cu carne de vita si porc cu verdeata

Pentru perisoare cu carne de vita si porc cu verdeata ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in untura. Mararul si patrunjelul verde se spala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 150 g
  • carne de porc - 150 g
  • ceapa - 100 g
  • paine alba - 175 g
  • oua - 1 bucata
  • smantana - 100 g
  • untura - 50 g
  • sos brun - 600 g
  • vin alb - 25 ml
  • tarhon verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • marar verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru perisoare cu carne de vita si porc cu verdeata ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in untura. Mararul si patrunjelul verde se spala; jumatate se taie marunt, restul se taie mare. Tarhonul se spala, se taie mai mare si se opareste. Painea se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si painea. Oul se spala sub jet de apa rece. Carnea tocata se amesteca cu ou, jumatate din marar, patrunjel taiat marunt si sare. Compozitia obtinuta se imparte in bucati si se formeaza perisoare care se rotunjesc si se trec prin restul de marar si patrunjel verde taiat marunt. Perisoarele obtinute se fierb in sosul brun cca 15 minute, la foc moderat. in timpul fierberii se mai adauga apa fiarta. 5 minute inainte de sfarsitul fierberii s toarna vinul si se presara tarhon, patrunjel si marar (se taie mai mare).

Perisoarele cu carne de vita si porc cu verdeata se serveste cald, cu iaurt deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia