Pateu de carne si ou

Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele 2 capete (pana la galbenu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 500 gr piept de curcan file
  • 200 gr sunca fiarta
  • 1 buchet de patrunjel
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita de cimbru maruntit
  • un pic de unt/margarina
  • 200 gr felii sunca

Mod de preparare

Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele 2 capete (pana la galbenus). Carnea de curcan si sunca se taie bucatele mici. Se spala patrunjelul si se toaca marunt. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se pune carnea de curcan si sunca in blender, se adauga albusurile, smantana, capetele de la oua, patrunjelul si cimbrul, se condimenteaza, dupa gust, iar apoi se mixeaza pana se obtine o pasta-spuma. Se unge in strat gros cu unt/margarina, o forma de copt alungita cu o capacitate de cca 1,8 litri. Se tapeteaza cu feliile de sunca, in asa fel incat sa iasa din tava marginile. Jumatate din pasta se pune peste sunca, iar apoi se aseaza pe mijloc, in lungime, bucatile de oua cu jumatile taiete unite. Deasupra se pun restul de pasta si se acopera cu feliile de sunca. Se unge cu unt/margarina o folie de aluminiu mai mare decat tava si se acopera.

Se introduce forma in tigaie, se adauga apa calda pana la jumatate si se pune in cuptor 45 de minute, la aburi. Cand se scoate din cuptor se aseaza pe o placa de taiat, se taie felii, se orneaza cu rondele de oua, dovlecel, salata si castraveti.
Alte retete carne

recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Salata pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia