Pateu de carne si ou

Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele 2 capete (pana la galbenu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 500 gr piept de curcan file
  • 200 gr sunca fiarta
  • 1 buchet de patrunjel
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita de cimbru maruntit
  • un pic de unt/margarina
  • 200 gr felii sunca

Mod de preparare

Se spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele 2 capete (pana la galbenus). Carnea de curcan si sunca se taie bucatele mici. Se spala patrunjelul si se toaca marunt. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se pune carnea de curcan si sunca in blender, se adauga albusurile, smantana, capetele de la oua, patrunjelul si cimbrul, se condimenteaza, dupa gust, iar apoi se mixeaza pana se obtine o pasta-spuma. Se unge in strat gros cu unt/margarina, o forma de copt alungita cu o capacitate de cca 1,8 litri. Se tapeteaza cu feliile de sunca, in asa fel incat sa iasa din tava marginile. Jumatate din pasta se pune peste sunca, iar apoi se aseaza pe mijloc, in lungime, bucatile de oua cu jumatile taiete unite. Deasupra se pun restul de pasta si se acopera cu feliile de sunca. Se unge cu unt/margarina o folie de aluminiu mai mare decat tava si se acopera.

Se introduce forma in tigaie, se adauga apa calda pana la jumatate si se pune in cuptor 45 de minute, la aburi. Cand se scoate din cuptor se aseaza pe o placa de taiat, se taie felii, se orneaza cu rondele de oua, dovlecel, salata si castraveti.
Alte retete carne

recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Salata pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Desert tort cu visine si crema cu cocos si lamaie, de post
Bucataras.RO

Desert tort cu visine si crema cu cocos si lamaie, de post

Da, se pot pregati si torturi de post! Poate nu sunt la fel de dichisite ca cele de frupt sau poate nu au fel si fel de creme...

Desert tort cu visine si crema cu cocos si lamaie, de post
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide