Carnea se curata de oase si de grasime, se taie bucati mari si groase de 4 cm, se presara pe fiecare bucata de carne un strat de sare si se pun bucat
Carnea se curata de oase si de grasime, se taie bucati mari si groase de 4 cm, se presara pe fiecare bucata de carne un strat de sare si se pun bucatile una peste alta, intr-un lighean mare. Timp de zece zile, carnea se intoarce in fiecare zi, apoi se scoate si se spala in doua ape reci. Se lasa sa se scurga si se pun bucatile de carne pe o scandura, acoperite cu o panza subtire. Se pun deasupra greutati care sa le preseze. Greutatile se scot dupa 24 ore.
Intr-un vas adanc se pune vinul in amestec cu sare, chimen si usturoi pisat. Se introduce carnea in vas si se pastreaza 10 ore, dupa care se scoate si se usuca insirata sau legata cu o sfoara tare. Se usuca in curent de aer mai multe zile, dupa care se poate consuma fripta pe gratar sau prajita in tigaie.
Pastrama de oaie se serveste cu mamaliguta calda.
Alte mancaruri romanesti:
Drob de pui
Iahnie de fasole
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAceastă rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Comentarii