Parjolute de curcan in sos de rosii

O reteta sanatoasa si plina de vitamine

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Parjolute de curcan in sos de rosii

Ingrediente

  • Ingrediente pentru parjolute:
  • 1 kg piept curcan de tara din ograda mea
  • 4 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf de cutit de piper macinat
  • 2 oua
  • 2 felii de paine
  • Ingrediente pentru sos:
  • 1 rosie mare de peste 1 kg
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Se portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne. Se adauga ouale, painea muiata in apa si scursa, sarea, piperul macinat, se omogenizeaza bine si se fac parjolute rotunde in podul palmei, care se pun pe un platou.


In tava de la cuptorul de la aragaz, se pune hartie cerata si se asaza parjoalele pe hartie, apoi se da tava la cuptor la foc potrivit, se intorc la vreme potrivita cand sunt rumene pe o parte. Cand sunt rumene pe ambele parti, se opreste focul si se scoate tava din cuptor.


Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la prajit in cateva linguri de ulei, se lasa sa se rumeneasca frumos dupa care se adauga sucul de la rosie, foile de dafin, sare si se fierbe pana cand scade cel putin 30% din lichid, apoi se adauga parjoalele. Se fierbe la foc mic sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.


Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia