Paprikasul de porc cu smantana acompaniatde galuste cu spanac este o mancare extrem de satioasa, cu dificultate medie si care dureaza ceva pana la produsul finit, insa merita fiecare secunda.
Mod de preparare paprikas:
Carnea se spala si se sterge sa fie uscata, se curata de eventualele grasimis is plielita si se taie cuburi mici de 3x3 cm ( nu e nevoie de liniar, eu le-am taiat cum am crezut eu ca e bine ). Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si ardeiul. Rosia se decojeste apoi se marunteste si ea.
Ceapa se pune pe foccu cele 4 lg de ulei si se calesc pana devin sticloase, apoi se ia de pe foc, se adauga boiaua, piperul si sarea, se adauga 50 ml apasi se pune din nou pe foc.Se omogenizeaza si se lasa sa fiarba cam 2-3 minute.
Apoi adaugam carnea , rosiile si ardeiul si ii amestecam bine unul cu altul si ii convingem ca le sta bine impreuna, se acopera cu un capac si la foc mic le fierbem pana devine carnea moale. Carnea si legumele vor lasa destula zeama cat sa ii ajunga, din cand in cand amestecam in ea. Daca observati sa nu are destula apa atunci mai complectati, dar nu mai mult de 50 ml.
Cand carnea e fiarta se amesteca lingura de faina cu 200 ml de smanta si 100 ml apa. Se amesteca bine sa nu aiba cocoloase si se adauga peste sosul de carne, se amesteca bine si se mai fierbe la foc moderat inca 3-5 minute. Apoi se ia de pe foc si se muta intr-un vas inalt se pune peste el restul de smantana (1dl), pe care il tinem la caldura pana vom servi sosul.
Mod de preparare galuste cu spanac:
Se pune apa la fiert. Apoi faina se cerne intr-un bol, in mijloc se adauga cele 2 oua ( se desfac ouale), laptele si piureul. Se omogenizeaza bine si cand apa fierbe se adauga ( in apa) 1 lingurita de sare si cu ajutorul unei linguri adaugam si galustele.
Cand aceste au urcat toate la suprafata apei inseamna ca sunt gata. Se scot din apa, se scutura apa de pe el si se muta intr-un alt vas. Se pune peste ele uleiul ( cele 2 lg de ulei) si se amesteca usor.
Paprikasul de porc cu smantana se serveste alaturi de galuste cu spanac si o salata de rosii.
Reteta de paprikas de porcu cu smantana si galuste de spanac a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Irenke.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii