Papricas de pui de casa cu galuste

Papricas de pui de casa cu galuste este o reteta traditionala foarte apreciata. Pentru a pregati papricasul va trebuie 1 pui de casa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Papricas de pui de casa cu galuste

Ingrediente

  • 1 pui de casa
  • o ceapa mare verde
  • o rosie
  • 1/2 ardei gras
  • ulei de masline
  • 2 oua
  • 300 g faina alba
  • frunze patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Papricas de pui de casa cu galuste este o reteta traditionala foarte apreciata. Pentru a pregati papricasul va trebuie 1 pui de casa. Sigur ca si cel din magazin poate fi folosit, dar nu va fi la fel de gustos.

Puiul se curata foarte bine.si daca e din magazin tot trebuie sa il inspectati. Dupa aceasta se spala si se transeaza. Il taiati in bucati potrivite.
Ceapa se tai solzisori si se caleste in putin ulei pana se face translucida..
Ardeiul si rosia se taie cubulete si se pun peste ceapa.Mai intai ardeiul si apoi rosia.
Dupa cateva minute puneti si bucatile de pui si condimentati. Acum se pune si jumatate din patrunjelul tocat.
Se lasa la fiert pe foc mic,pana cand e gata carne. Daca e pui de casa trebuie sa fierba chiar si trei ore.

Galustele le faceti amestecand faina cu ouale si doua linguri de ulei. Amestecti temeinic pana aveti o pasta consistenta, dar nu foarte tare. Se lasa sa stea putin, pana cand puneti apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste se pun galustele, formate cu ajutorul unei lingurite. Se lasa la fiert circa 10 minute, dupa care se lasa din nou la odihna. Abia apoi se strecoara si se trec rapid pe sub apa rece.


Intr-o cratita puneti 2 linguri ulei de masline si cand s-a incalzit se pun galustele.


La servire punem intr-o farfurie galuste, adaugam papricasul de pui si servim cu salata sau castraveti murati la soare(covasiti).
Un set de servire de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte util pentru aceasta reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Chiftelute din piept de pui
Bucataras.RO

Chiftelute din piept de pui

Chifteluțele din piept de pui sunt, nu numai o idee foarte bună pentru un picnic reușit, ci și un aperitiv cald deosebit...

Chiftelute din piept de pui
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce