Puiul spalat si curatat se taie bucati. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga boia si piper dupa gust. Se introduc bucatile de carne si s
Puiul spalat si curatat se taie bucati.
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga boia si piper dupa gust. Se introduc bucatile de carne si se prajesc pana isi scimba culoarea, amestecand cu grija. Se acopera cu apa, se pun foile de dafin si se fierb. Cand carnea este fragezita se adauga un sos alb preparat din 2 linguri de faina, smantana si 1 cana de apa. Se lasa sa fiarba, amestecand continuu inca cateva clocote.
Nokedli: se amesteca 1/2 kg faina cu 1 ou, sare si apa, pana se obtine un aluat moale, dar nu curgator. Se taie cu lingurita galuste si se fierb in apa clocotita 10/15 minute, apoi se scot cu strecuratoarea si se spala sub un jet de apa rece.
Peste galustele fierbinti se pune sosul si bucati de carne. Se poate orna cu frunze de patrunjel verde
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaIn urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta. S-a scris mult despre aceste plante cat de...
Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Comentarii