Papricas cu galuste de faina

Papricasul cu galuste de faina este o mancare cu carne delicioasa si consistenta. Carnea de porc o taiem bucatele potrivite si o punem la rumenit in ulei.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Papricas cu galuste de faina

Ingrediente

  • 500-600 gr carne porc
  • nu prea grasa
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 3-4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri cu varf de boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute sau chili
  • 1/2 lingurita delikat
  • 3 catei usturoi
  • 2 cani apa
  • 1 frunza dafin
  • pentru galuste
  • 2-3 oua
  • aproximativ 140 gr faina
  • sare

Mod de preparare

Papricasul cu galuste de faina este o mancare cu carne delicioasa si consistenta. Carnea de porc o taiem bucatele potrivite si o punem la rumenit in ulei de floarea soarelui, cit sa se albeasca frumos pe toate partile. Scoatem carnea si in zeama lasata punem ceapa taiata marunt si o calim pana devine stralucitoare. Apoi punem boiaua de ardei dulce si repede turnam o cana de apa. Avem grija ca boiaua de ardei sa nu se caramelizeze cand o punem peste ceapa, ea are tendinta de a se arde imediat, fapt care-i va schimba gustul. Punem carnea si ardeiul tocat marunt, apoi turnam cealalta cana de apa si adaugam si frunza de dafin, usturoiul tocat, delikat si boiaua de ardei iute/chili.

Lasam totul la fiert potrivit pana se fragezeste carnea, cam 45-50 minute, completand cu apa in caz de nevoie.

Aproape de final facem galustele de faina. Astfel ca vom bate ouale intregi un praf de sare, ca pentru scrob, si turnam treptat faina, incorporand bine. Compozitia pentru galuste trebuie sa aiba o consistenta foarte groasa. Cu o lingurita luam mici bucatele de compozitie si le punem in sosul care clocoteste.

Lasam papricasul de porc inca 10 minute pe foc pana se fac si galustele.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert clatite pufoase cu afine si lamaie
Bucataras.RO

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

De ceva vreme nu am mai facut clatite. Acum cateva zile am vazut clatitele pufoase postate de bucataras Cristeena. Mi-a facut...

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala