Ostropelul de pui moldovenesc este delicios si consistent. Are avantajul ca o parte din supa de pui o puteti pastra pentru alte retete la care aveti nevoie.
Se curata gaina, se spala si se pune sa fiarba cu multa apa rece. Se inlatura spuma des, pentru ca supa sa ramana limpede. Dupa o jumatate de ora de fierbere la foc potrivit, se curata zarzavatul pentru supa, se spala si se pune la fiert impreuna cu pasarea. Gaina se pune la fiert intreaga. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana cand carnea se desprinde de pe os. Se scoate pasarea pe un platou mare, se taie bucati potrivit de mari si se lasa sa se raceasca. Supa se strecoara si se amesteca cu mujdei de usturoi concentrat. Se foloseste doar o parte din supa, iar restul se intrebuinteaza pentru pregatirea unui alt fel de mancare. Bucatile de carne se pun in supa pregatita cu mujdei si potrivita de sare, eventual curatate de oase. Ostropelul trebuie sa fie foarte gras ca sa fie gustos.
Ostropelul moldovenesc se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii