Se spala carnea si se rumeneste in ulei incins, dupa care se acopera cu apa calda si se fierbe la foc mic o jumatate de ora. Se foloseste doar jumatat
Se spala carnea si se rumeneste in ulei incins, dupa care se acopera cu apa calda si se fierbe la foc mic o jumatate de ora. Se foloseste doar jumatate din cantitatea de ulei. In uleiul ramas se caleste o ceapa tocata marunt impreuna cu doi ardei grasi taiati fasii. Cand ceapa devine sticloasa, se pun rosiile decojite si taiate felii subtiri, se sareaza si se pipereaza dupa gust sosul si se lasa sa fiarba la foc potrivit o jumatate de ora. Se pune carnea in sos, se mai fierbe mancarea un sfert de ora impreuna cu usturoiul tocat marunt, apoi se ia de pe foc. Ostropelul de gaina trebuie sa fie gras.
Se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda.
Alte retete culinare:
Ostropel de pui cu ciuperci
Friptura de pui
Cartofi la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii