Ostropel de pui este delicios datorita sosului lasat de pui. Reteta este una dintre cele mai simple retete culinare si se poate pregati cu urmatoarele ingrediente: pui, ceapa, unt, usturoi, vin, bulion.
Retetele cu pui au avantajul de a fi foarte simple. Ostropelul de pui intra in aceasta categorie.
Se taie puiul si se rumenesc bucatile in unt. Se adauga ceapa tocata si cand devine usor galbuie se pune faina. Se stinge cu putina apa, se adauga bulion, boia si piper. Cand este aproape gata, se toarna vinul si zeama de lamaie, apoi se adauga usturoiul taiatmarunt si se lasa 5 minute pe foc. Astfel obtinem un sos aromat si foarte gustos in combinatie cu carnea de pui.
Poate fi servit imediat.
Alte retete de ostropel recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii