Miezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri. Untul se freaca bine cu un praf de sare pana se inmoaie (si se s
Miezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri.
Untul se freaca bine cu un praf de sare pana se inmoaie (si se scurge excesul de apa, daca e cazul).
Rozmarinul si cimbrul se toaca marunt, se zdrobesc 2 catei de usturoi si se macina/zdrobeste piperul mozaic. Se adauga peste unt si se amesteca bine.
Se adauga firmiturile de paine (eventual mai gustati si de sare) si se amesteca bine pana iese o pasta mai grosuta.
Se intinde o bucata de folie de plastic si se intinde pasta pe ea, intr-un dreptunghi de lungimea muschiului si cam de 3 ori latimea lui. (operatiunea se realizeaza cu succes cu dosul lingurii de lemn, cu un sucitor sau un cutit). Stratul trebuie sa fie cam de 2mm.
Se introduce apoi la frigider sa se intareasca. (in 15-20 min deja s-a intarit)
Muschiuletul de porc se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se taie un buzunar orizontal.
Buzunarul (condimentat si el) se umple cu feliile de sunca/bacon (decupate cat sa incapa perfect), un catel de usturoi taiat feliute subtiri si cateva frunzulite de rozmarin si cimbru.
Se prind marginile cu scobitori (sa nu fuga umplutura) si se pune intr-o tigaie cu ulei incins, impreuna cu capatana de usturoi taiata pe jumatate si cateva crengute de cimbru si rozmarin.
Dupa ce se rumeneste (cam 20 min, intors pe toate partile) se scoate pe o farfurie si se lasa 15 min sa se raceasca.
Apoi, se pune in tava si se inveleste cu pasta de la frigider, indepartand usor folia. Operatiunea trebuie facuta repejor, ca se topeste untul.
Se introduce in cuptorul incins pana se intareste pasta de deasupra (cam 20-30 min, depinde si de cuptor)
Pofta buna!
Reteta Muschiulet in crusta de piper mozaic a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro
Alte retete cu muschiulet de porc gasiti aici:
Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie,
Rulade de porc,
Muschi de porc a la Jamie
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz
Comentarii