Muschi de vita picant

Muschi de vita picant este o friptura care poate fi servita langa o garnitura din cartofi sau sos. Prepara reteta cu: vita, piper, mustar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Muschi de vita picant

Ingrediente

  • 300 g muschi de vita
  • 20g piper boabe(negru
  • alb
  • rosu)
  • 20 g oregano uscat
  • mustar boabe
  • ardei iute pisat
  • sare
  • 2 linguri mustar clasic
  • 100 g unt
  • Pentru sos
  • o ceapa
  • 4 linguri de bulion
  • 3 linguri de ulei
  • un pahar vin
  • 1 lingura de faina
  • o cana de apa
  • piper
  • sare
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Se spala muschiuletul de vita, se curata de pielite si se taie in bucati groase cam de 2 degete. Se piseaza boabele de piper si o parte din cele de mustar. Intr-un castron se amesteca piperul pisat, boabele de mustar (si cele pisate si cele intregi), oregano, ardeiul iute si sarea. Fiecare bucata de carne se unge cu mustar clasic si se tavaleste prin amestecul de mustar si mirodenii presand pentru ca acestea sa ramana lipite de carne. Apoi bucatile de carne se lasa la frigider cam jumatate de ora.
Intre timp pregatim sosul pentru friptura de vitel. Ceapa data pe razatoarea mare se caleste in ulei 1-2 minute, apoi se adauga o cana de apa si se mai lasa pe foc cam 10 minute. Se amesteca faina cu vin, se adauga bulionul, piperul, cimbrul si foaia de dafin si se pun peste ceapa. Se lasa sa dea 1-2 clocote pana se leaga faina si se potriveste de sare. Bucatile de carne se prajesc 4-5 minute in unt si se servesc cu sosul pregatit.


Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide