Muschi de vita in aluat frantuzesc

Se condimenteaza muschiul de vita cu sare si pier, se stropeste cu ulei si vin rosu, se infasoara in folie de plastic si se lasa sa stea la frigider a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr muschi de vita
  • 400 gr ciuperci
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 500 gr aluat frantuzesc

Mod de preparare

Se condimenteaza muschiul de vita cu sare si pier, se stropeste cu ulei si vin rosu, se infasoara in folie de plastic si se lasa sa stea la frigider aproximativ 30 minute. Separat se spala ciupercile si ceapa, se toaca marunt si se calesc in ulei la foc mic. Dupa ce s-au innabusit bine, se adauga pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul si se lasa sa se raceasca. Se intinde aluatul cu sucitorul doar cat sa se poata infasura muschiul de vita, se toarna compozitia de ciuperci, se intinde pe toata suprafata apoi se aseaza muschiul de vita. Se ruleaza cu atentie sa nu se desfaca sau sa iasa compozitia din aluat sis e aseaza intr-o tava de cozonac. Se coace la foc potrivit, astfel incat sa se patrunda muschiul de vita. Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor si se lasa cateva minute la rece.
Se taie si se serveste cu garnitura de spanac si cartofi cu marar.

Alte retete:

Pulpe de pui la cuptor

Cartofi la cuptor

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Tarta rustica cu prune si nuci
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide