Muschi de vita "a la Wellington"

Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt, restul se taie in jumata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4-6 persoane: 4 foi de foietaj din comert (cca. 80g. fiecare)
  • 1
  • 5 kg. ciuperci-galbiori(uscati)
  • 2 cepe
  • 40 gr. unt
  • 1 kg. ciuperci Champignons
  • 2 linguri de Sherry
  • 800 gr. muschi de vita
  • ulei
  • 1 manunchi de patrunjel verde
  • 100 gr. pate de ficat
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 linguri amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • 200 gr. frisca pentru gatit

Mod de preparare

Se decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt, restul se taie in jumatati. Se scot galbiorii din apa si se taie in doua. Se pastreaza apa in care s-au inmuiat. In 20 gr. unt se caleste ceapa, apoi se adauga galbiorii tocati, sherry si se fierb impreuna pana se evapora toata zeama de pe ei.

Carnea se frige in putin ulei cca. 15 minute. Se sareaza, pipereaza, se adauga ciupercile taiate in doua si apa in care s-au inmuiat galbiorii. Se fierb impreuna 5 minute.

Patrunjelul tocat se pune in amestecul de ceapa si ciuperci, se adauga pateul de ficat, se sareza si pipereaza dupa gust.

Pe o planseta infainata, se pun 2 foi de foietaj si se stropesc cu ulei. Se aseaza intr-o tava, se presara pesmet, se pune apoi o bucata de carne, se unge cu compozitia de ciuperci si se acopera cu celelalte 2 foi, stropite cu ulei.

Se ruleaza impreuna si se unge capetele si pe deasupra cu oul batut bine.

Se adauga putina apa in tava si in cuptor preincalzit, la 200 grade C, se coace 20 minute. Se scoate din cuptor si se lasa cel putin 10 minute pana sa se taie.

Ciupercile, care au fiert cu carnea, se amesteca cu ceapa verde tocata , sare, piper, jiul de pe friptura, din tava strecurat, frisca pentru gatit si 2 dl. apa. Se fierb impreuna pana ciupercile s-au fiert bine, se adauga amidonul alimentar si se lasa sa dea un clocot.
Pe un platou oval, se aseaza carnea taiata felii nu prea subtiri, iar de jur imprejur se pune sosul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Bucataras.RO

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

un dulce de nerefuzat ;)

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide