Muschi de vaca cu ciuperci

Muschiul se sterge cu un prosop curat si se prajeste in ulei incins cate patru minute pe fiecare parte. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 felii de muschi de vaca
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1/2 franzela alba
  • verdeata tocata
  • sare
  • unt
  • piper

Mod de preparare

Muschiul se sterge cu un prosop curat si se prajeste in ulei incins cate patru minute pe fiecare parte. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc ciupercile.

Se curata ciupercile de partea tare, se spala in mai multe ape, se taie felii subtiri si se pun in uleiul in care s-a prajit carnea. Se lasa un sfert de ora la foc mic, cu vasul acoperit, sa scada in zeama lor, dupa care se adauga un pahar mic de vin alb, sare, piper macinat, dupa gust, si o lingurita de bulion de rosii desfacut in apa rece. Se acopera vasul din nou si se continua fierberea o jumatate de ora.

Se taie franzela felii potrivit de groase, se prajeste fiecare felie in unt incins.

Cand ciupercile sunt gata, se rastoarna intr-o forma de sticla necasabila, se pun deasupra feliile de paine si pe fiecare felie de paine se pune o felie de friptura. Se introduce forma in cuptorul cald, un sfert de ora, apoi se serveste fierbinte, taiata portii potrivite, care sa cuprinda o felie de franzela, una de muschi si o portie de ciuperci.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci:

Pui cu ciuperci si smantana

Ciulama de ciuperci cu pui

Musaca de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Bucataras.RO

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide