Am facut muschiul de porc in multe feluri. intre preferatele mele e metoda „pe grill”. Nici macar nu-i obligatoriu sa-l marinez ori sa-l
Am facut muschiul de porc in multe feluri. intre preferatele mele e metoda pe grill. Nici macar nu-i obligatoriu sa-l marinez ori sa-l condimentez foarte tare, simpla preparare la grill ii da o aroma deosebita. Totusi, inainte de a-l pune pe gratarul incins, il invelesc intr-un praf de piper multicolor, proaspat macinat, si-l las sa se odihneasca un sfert de ceas la temperatura ambientului (sigur, daca afara sunt 36 de grade, o sa-l las undeva la umbra). Partea buna e ca dintr-un muschi de 350 de grame, pot sa manance doi oameni si sa ramana cu impresia ca au mancat bine, mai ales daca langa muschi au si o garnitura ori o salata. Ori, poate si una si alta. La mancarea pe care o vedeti aici, am pus drept garnitura un piure de mazare. L-am descoperit recent si am incercat sa-i dau personalitate cu ajutorul piperului macinat proaspat si a sarii de mare. Altfel, se face destul de simplu, mai ales daca folositi mazare congelata (eu o prefer in locul celei din borcan). Trebuie doar sa puneti mazarea intr-o oala, sa o acoperiti cu apa si sa o lasati pe foc pana se incalzeste mazarea. Scurgeti apoi apa, turnati peste mazare doua-trei linguri de smantana dulce si o nuca de unt, amestecati bine si mixati cu un blender pana obtineti piureul.
Adaugati sarea si piperul (dupa gust – asta inseamna ca gustati dupa ce le-ati pus si mai adaugati daca credeti ca mai e nevoie), amestecati bine si asezati piureul pe o felie de paine HapiHap prajita. Intre timp, aveti grija si de muschiul de pe grill. Rotiti-l pe toate partile. 12 minute ii ajung pentru a fi patruns corespunzator, fara a se usca, asa cum are tendinta sa o faca.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniAnul acesta de martisor am vrut sa pregatesc ceva dulce si sa ofer cateva unor persoane care imi sunt dragi, persoane care...
Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie
Comentarii