Muschi de porc a la Jamie

Am taiat muschiul in doua ca sa incapa in cuptor. Am facut un amestec din usturoi cit cuprinde, sare marina grunjoasa, cimbru si doua ace de rozmari

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Muschi de porc a la Jamie

Ingrediente

  • un muschi de porc simplu lat
  • usturoi
  • sare marina grunjoasa
  • cimbru
  • rozmarin
  • salvie
  • ulei de masline

Mod de preparare

Am taiat muschiul in doua ca sa incapa in cuptor.

Am facut un amestec din usturoi cit cuprinde, sare marina grunjoasa, cimbru si doua ace de rozmarin si de salvie am uitat. Le-am batut la cap in mojar pina nu au mai protestat ca adaug ulei de masline.

Am sarat si piperat muschiul si am excutat niste butoniere si pe fata si pe dos pe care le-am umplut cu amestecul de mai sus.

Am uns tot mushiul cu amestecul care a mai rams si l-am bagat la cuptor DIRECT pe gratar. Am pus o tava la etajul inferior in care sa pice sucurile de la carne (cu putina apa ca sa nu se arda tava).

In cazul meu a trebuit sa fiu atenta sa nu iasa muschiul in decor asa ca n-am miscat tava din pozitia intiala, am adaugat apa cu stropitoarea de flori de cite ori a trebuit.

Asta e tot spilul la aceasta friptura: asezatul direct pe gratar. Carnea nu sta in lichid, se rumeneste si se crocantzeste pe toate partile si ramine foarte zemoasa.

Am lasat 1 ora, dupa care am intors carnea, dupa alte 30 min am citit ce sta sris pe termometrul infipt in muschi, am gustat o feliuta, am mai intors o data si gata.
Pofta buna!

Reteta Muschi de porc a la Jamie a fost propusa de Takitakikatoka pe forum culinar.ro

Alta reteta cu carne de porc gasiti aici: Tochitura de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia