Musaca tricolora

Musaca tricolora este o reteta de musaca cu cartofi si carne potrivita in sezonul rece. Musacaua este o mancare cu carne la cuptor consistenta.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Musaca tricolora

Ingrediente

  • 500 g piept de pui fara os
  • un morcov
  • 4-5 ardei copti
  • 3 fire de ceapa verde
  • 800 g cartofi fierti
  • 100 ml lapte
  • doua linguri smantana
  • ulei masline
  • doua oua + albus de ou
  • pesmet
  • sare
  • piper macinat
  • un fir de rozmarin

Mod de preparare

Morcovul si ceapa verde se curata de coaja /foi, apoi se spala bine.
Ardeii copti se curata de coaja coapta si seminte, se desfac in fasii.
Intr-o craticioara calim in doua linguri de ulei de masline ,ceapa taiata marunt si morcovul ras fin, adaugam pieptul de pui dat prin masina de tocat sau blender si 3 linguri de apa.
Lasam sa se caleasca impreuna, pana se evapora apa, apoi lasam sa se raceasca ,dam gust cu sare si piper macinat si adaugam ouale batute.
Cartofii fierti se paseaza, se adauga 3 linguri de ulei de masline, smantana, laptele ,rozmarin tocat fin si la sfarsit albusul de ou batut spuma.
Se unge o forma de copt potrivita cu ulei de masline si se tapeteaza cu pesmet.
ntindem primul strat de carne, apoi deasupra intindem fasii de ardei copt ,apoi se acopera cu piureul de cartofi.
Coacem cca 30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Dupa coacere,se raceste cateva minute, apoi se poate portiona si servi .

Functiile PILAF si YOGURT ale noului MultiCooker Philips sunt utile !


Musacaua cu cartofi si carne se serveste cu smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia