Musaca greco-italiano-pontica

Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usor cu un strop de ulei; cand ceapa a devenit sticloasa se adauga carnea tocata, si se lasa pana se se evapo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca greco-italiano-pontica

Ingrediente

  • Carne tocata
  • Ciuperci
  • Cartofi
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Ardei gras
  • Ceapa rosie
  • Porumb
  • Suc de rosii
  • Vin alb
  • Mozzarella
  • Oua
  • Sare
  • piper
  • ardei iute
  • oregano
  • etc

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc usor cu un strop de ulei; cand ceapa a devenit sticloasa se adauga carnea tocata, si se lasa pana se se evapora apa lasata si incepe sa sfaraie; se stinge cu putin vin alb, se lasa sa se evapore si asta; se condimenteaza si se mai lasa pana cand carnea se aureste usor, sa fie un pic prajita.

Se lasa la racit, in cazul meu se degreseaza (era stratul de grasime de un deget) si se amesteca cu oua, suc de rosii si optional un pic de smantana.

Cartofii se taie rondele si se prajesc (se poate face si cu piure de cartofi, daca nu vreti atata prajeala); mozzarella se taie felii, ardeii cubulete, ceapa rosie rondele.

Se tapeteaza o tava cu rondelele de cartofi prajiti, se aseaza apoi compozitia de carne, se acopera cu feliile de mozzarella, si urmeaza legumele (m-am hotarat sa le pun in sir, astfel incat o portie sa cuprinda cat mai multe tipuri de legume.

Se condimenteaza usor si ele si totul se baga la cuptor pentru aprox. 30 min.

A iesit foarte buna, si frumusica, si destul de usor de facut.
Pofta buna!

Reteta Musaca greco-italiano-pontica a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro

Alte retete de musaca gasiti aici:

Musaca de post,

Musaca in cosulet,

Musaca de cartofi cu piept de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert rulada cu crema de mure
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de mure

Desert rulada cu crema de mure
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide