Cartofii se taie rondele, ceapa se taie marunt iar cascavalul si morcovii se rad. Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor in 50 ml ulei si putina ap
Cartofii se taie rondele, ceapa se taie marunt iar cascavalul si morcovii se rad. Rondelele de cartofi se inabusa la cuptor in 50 ml ulei si putina apa. Separat, in restul de ulei, se caleste ceapa, se adauga carnea si se continua calirea pana cand aceasta din urma se granuleaza. Se lasa la racit, se sareaza, se pipereaza si se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel, 2 oua si morcovii. Se amesteca totul bine. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, se asaza un strat de rondele de cartofi, apoi compozitia de carne, iar deasupra rondelele de cartofi ramase. Se introduce tava la cuptor la temperatura moderata si se lasa 30 de minute. Din lapte, ou, faina, bulion si restul de patrunjel verde, se formeaza o compozitie care se toarna peste musacaua asezata in tava. Deasupra se pune cascavalul. Se mai introduce la cuptor 15 minute si se lasa la gratinat.
Se serveste calda.
Alte retete:
Friptura de vita la cuptor
Rulada de porc
Placinta de dovleac
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii