Musaca de telina cu carne

Carnea se da prin masina de tocat, impreuna cu felia de paine muiata si stoarsa. Ceapa tocata se amesteca impreuna cu carne. Untul se pune intr-un va

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 teline
  • 500 gr carne de vaca
  • 75 gr unt
  • ulei pentru prajit
  • 1 ou
  • 2 cepe mai mari
  • sare
  • piper
  • 1 felie de paine
  • Pentru sos:
  • 1 jumatate pahar bulion de rosii
  • 1
  • 5 linguri faina
  • 50 gr unt
  • 1 pahar lapte
  • 100 gr cascaval
  • cateva rosii mici

Mod de preparare

Carnea se da prin masina de tocat, impreuna cu felia de paine muiata si stoarsa. Ceapa tocata se amesteca impreuna cu carne. Untul se pune intr-un vas, pe foc mic si cand s-a incalzit, se adauga carnea, se amesteca bine si se acopera cu un capac. Se amesteca foarte des, pana scade apa lasata de carne. Se ia apoi carnea de pe foc, se adauga sare, piper iar cand s-a racit se pune oul si se amesteca. Telina se taie felii care se rumenesc in ulei, sau se fierbe intreaga si se taie felii. Se asaza, intr-un vas incasabil uns cu unt, un strat de felii de telina si un strat cu carne apoi din nou felii de telina. Sosul se pregateste astfel: 50 gr unt se pun la topit intr-o tigaie, se adauga faina, se amesteca bine cu unt,dupa care se toarna cate putin lapte, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat sosul, se ia de pe foc si se adauga cascavalul ras. Se toarna totul peste teline, se adauga bulionul de rosii si se mai presara cascaval. Din loc in loc se pune cate o rosie micuta si se baga vasul la cuptor, la copt.


Se serveste cald.

Alte retete:

Cartofi la cuptor Chiftele Sarmale de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide