Murseddu (placinta italiana cu carne)

Murseddu, placinta traditionala cu carne de porc (ficat) este unul din cele mai notabile feluri de mancare din zona Calabria.

Complexitate
redusa
Murseddu (placinta italiana cu carne)

Ingrediente

  • Pentru aluatul de placinta:
  • 10g drojdie proaspata
  • 250g faina
  • un varf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250g carne porc (de la gat)
  • 150g ficat de porc
  • 150g ficat de vitel
  • 150g maruntaie
  • 4lg pasta de rosii
  • 2lg ung
  • 1 peperoncini
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1lg oregano uscat
  • sare si piper
  •  

Mod de preparare

 

1. Fa prima data o maia dintr-o lingura de faina, drojdie, 2 linguri de apa calda si o lingurita de zahar. amesteca bine si lasa acoperit pana cand face spuma deasupra. Toarna maiaua in mijlocul fainii amestecata cu sare, mai adauga 120ml de apa si framanta un aluat pe care apoi il lasi o ora la dospit intr-un loc caldut. Ar trebui sa isi dubleze volumul.

2. Pregateste tocana: taie marunt ficatul de porc, ceapa si usturoiul. Intr-o lingura de ulei caleste carnea pana cand isi schimba culoarea, scoate-o, dupa care adauga ceapa, cu usturoiul si chilli si soteaza-le.

3. Adauga apoi carnea de porc in tigaie, prajeste-o pe ambele parti pana cand isi schimba culoarea, asezoneaza cu oregano, sare si piper. Dilueaza pasta de rosii cu 4 linguri de apa si adaug-o.  Adauga si restul de carne si lasa 10 minute, condimenteaza dupa gust.

4. Intinde aluatul pentru o forma de 25cm in diametru (vei avea nevoie de doua foi), intr-un strat de 5cm grosime.  O foaie de aluat o pui in forma tapetata cu unt si faina, asezi umputura in mijloc, dupa care impaturi marginile "capacului" de aluat cu marginile bazei, si "inchizi" placinta.

O pui la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 50 de minute.


Placinta cu carne se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Budinca bicolora
Bucataras.RO

Budinca bicolora

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc". Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor,...

Budinca bicolora
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala